Van der Valk - De bewogen geschiedenis van een Nederlandse horecafamilie
Overzicht25 augustus 1988. Over een paar dagen wordt Motel Breukelen aan de A2 geopend. Zo'n tweehonderd oude en jonge Valkjes zijn druk in de weer om ervoor te zorgen dat het nieuwe filiaal op tijd geopend kan worden. Kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, ooms en tantes, opa's en oma's: iedereen helpt mee. 'Daar ben je toch familie voor?'
Toen Nicolaas van der Valk in 1862 in Voorschoten de boerderij de Gouden Leeuw kocht, had hij geen idee van het succesverhaal dat zou volgen. Inmiddels kent iedereen Van der Valk en is het cafeetje in de serre uitgegroeid tot een legendarisch familieconcern met bijna honderd hotels en restaurants in binnen- en buitenland en duizenden werknemers. Iedere Nederlander kent de toekan.
Veel is er in de loop der jaren veranderd. Het café van opa Valk heeft plaatsgemaakt voor viersterrenplushotels, de pioniersgeest van de generatie van Gerrit & Arie voor een moderne bedrijfsvoering. Maar in al die jaren is de gastvrijheid gebleven. Heel Nederland is en blijft welkom bij de familie Van der Valk, waar 'iedereen naartoe kan'.