Boterbereiding in de late negentiende eeuw

Artikel 1 van 320
€ 6,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.
Overzicht

Tussen 1875 en 1900 voltrokken zich fundamentele veranderingen in de Nederlandse zuivelbereiding. Het ambachtelijke botermaken op de boerderij begon te verdwijnen. Boter werd meer en meer een industrieel massaproduct - van bijzonder hoge kwaliteit. Op hun aanvankelijke twijfel aan het nut van veranderingen naar buitenlands voorbeeld was bij de boeren een enthousiaste kennismaking gevolgd met nieuwe werk- en organisatie-vormen. Coöperaties en cursussen beloofden een nieuwe toekomst voor het boter maken, voor de veeteelt, voor de hele bedrijfsvoering. Voor de vrouwen op de boerderij betekenden de zuivelfabrieken een welkome verandering in hun dagelijks werk.

Dit boek beschrijft de uiteenlopende aspecten van een turbulente periode in de Nederlandse landbouw en plaatst ze in een internationaal perspectief.

Om even bij stil te staan...

OOSTERBEEK
Waar de Airbornes daalden...

Oosterbeek - Verleden, heden en toekomst...

AIRBORNE
Overdenkingen

ARNHEM, GEZIEN

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2025 Doornweerdje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel